• 1403/02/04
  • - تعداد بازدید: 106
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

به مناسبت هفته سلامت با شعار سلامت خانواده، مردمی سازی سلامت

سلامت خانواده و فرهنگ سلامت

فرهنگ سلامت می بایست به عنوان یکی از مولفه های مهم فرهنگ عمومی در جامعه نهادینه گردد.

 لزوم ارتقاء دانش و آگاهی خانواده و نیز تغییر در نگرش جامعه نسبت به امر مهم بهبود شیوه زندگی سالم از اهداف عمده نظام سلامت است.

 در این زمینه نهادینه کردن "فرهنگ سلامت" به عنوان یکی از مولفه های مهم فرهنگ عمومی و لزوم همکاری بین بخشی حائز اهمیت است. سند فرهنگ سلامت، فرهنگ را به عنوان یک رویکرد زیست بوم اجتماعی می داند که روز به روز تقویت می‌شود  و بر این مبنا زندگی اجتماعی بهبود می یابد.

مهمترین موضوع سند فرهنگ سلامت برای خانواده ها، ارتقای سواد سلامت، است. چرا که چشم انداز «سند برنامه ارتقای فرهنگ سلامت» دستیابی به جامعه ای برخوردار از سواد سلامت کافی و متعهد به فرهنگ سلامت و سبک زندگی ایرانی است که در آن مردم بتوانند با امید، آگاهی و مهارت کافی به صورت فردی و گروهی، نیاز های مربوط به سلامت خود، خانواده، همتایان و جامعه را تعیین نموده و با در نظر گرفتن اولویت بندی برای رفع آن ها، برنامه ریزی و اقدام نمایند و با خودمراقبتی، همیاری متقابل و مشارکت جمعی و ساختارمند؛ سطح سلامت ایمنی، آرامش، معنویت و نشاط مطلوب فرد و جامعه با مدیریتی کارآمد، به گونه ای عادلانه ارتقا یابد.

بنابراین بخشی از سیاستگذاری های حوزه سلامت به امر خودمراقبتی مربوط است، خود مراقبتی حوزه‌ای است  کم هزینه با اثربخشی فراوان و فرهنگ مهمترین عاملی است که به تحقق خودمراقبتی موفق و دستیابی به اهداف آن کمک می‌کند بنابراین تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی جامعه و همچنین جلب حمایت همه جانبه در راستای ارتقای فرهنگ سلامت می باشد. بی شک با "آموزش سلامت " و بهبود سطح سواد سلامت از طریق توانمندسازی خانواده ها می تواند به خودمراقبتی موفق تر کمک نماید و در نهایت به ارتقاء سلامت خانواده ها منجر گردد. از این طریق می توان با ترغیب رفتارهای سالم ، مهارتهای زندگی سالم را بهبود بخشید.

در این زمینه استفاده از ظرفیت دانشکده های پرستاری در تربیت دانشجویان پرستاری کارامد و فعال در حوزه سلامت جامعه و تقویت نگاه "فرهنگ سلامت و سلامت خانواده" حائز اهمیت است. دانشجویان کارشناسی پرستاری و کارشناسی ارشد سلامت جامعه و سالمندی در دروس نظری و کاراموزی های جامعه محور در مراکز مختلف از جمله مراکز جامع سلامت، مدارس، کارخانه و .. می توانند با ارائه خدمات مشاوره ای به اعضا خانواده / جامعه و آموزش سلامت به مردم نسبت به تحقق این امر نقش قابل توجهی ایفا نمایند.

 

 

دکتر "زهرا کشتکاران"

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشیار گروه پرستاری سلامت جامعه و سالمندی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,دانشکده,خبر روابط عمومی,اخبار واحدها
  • کد خبری : 99935
کلیدواژه