• 1403/05/14
  • - تعداد بازدید: 88
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر امسال با شعار حمایت از تغذیه با شیر مادر برای همه

این شعار توسط سازمان بهداشت جهانی برای سال  2024 اعلام شده است و  بر اهمیت حمایت همه ‌جانبه از تغذیه با شیر مادر برای تمامی مادران و کودکان تأکید دارد .

 مطالعات اخیر نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر علاوه بر مزایای بلندمدت برای سلامت مادر و کودک، یکی از موثرترین راه‌های پیشگیری از مرگ و میر کودکان زیر 5 سال است.

تغذیه با شیر مادر نقش بسیار مهمی در رشد و تکامل کودک دارد. شیر مادر علاوه بر ارائه تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک در 6 ماه اول زندگی، حاوی آنتی بادی‌های طبیعی است که سیستم ایمنی کودک را تقویت می‌کند و از ابتلا به بیماری‌های عفونی محافظت می‌کند. همچنین شیر مادر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند چاقی، دیابت و سرطان در سنین بزرگسالی کمک می‌کند.

فوائد تغذیه نوزاد با شیر مادر برای سلامت مادر

شیردهی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان در مادران می‌شود و همچنین به بازگشت سریع‌تر رحم پس از زایمان به حالت اولیه  کمک می‌کند . علاوه بر این، شیردهی باعث تولید هورمون اکسی توسین می‌شود که به ایجاد پیوند عاطفی بین مادر و کودک کمک می‌کند.

با توجه به مزایای گسترده تغذیه با شیر مادر برای سلامت نوزاد و مادر، ضروری است که توجه بیشتری به ترویج و حمایت از شیردهی در سطح ملی و بین المللی معطوف شود. این امر نیازمند همکاری و همدلی همه جانبه جامعه است.

برای افزایش میزان شیردهی و رفع موانع آن، مطالعات پیشنهاد می کنند سیاست های حمایتی از شیردهی در محل کار و جامعه تقویت شود، آموزش و مشاوره به مادران و خانواده ها در این زمینه گسترش یابد و کادر درمان نیز آموزش های لازم را ببینند

شعار امسال به این موضوع اشاره دارد که همه افراد و نهادها باید برای دسترسی همگانی به حمایت از تغذیه با شیر مادر تلاش کنند. تنها با همکاری همه‌جانبه می‌توان موانع موجود را برطرف کرد و از همه مادران و کودکان حمایت کرد.

مینا طاهری

عضو غیر هیات علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,دانشکده,اخبار واحدها, خبر دانشکده پرستاری
  • کد خبری : 106053
کلیدواژه