بیشتر بدانیم
بیماری آنفلوآنزا
راههای مبارزه با بیماری آنفلوآنزا
شست و شوی دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی مهمترین راه مبارزه با بیماری آنفلوانزامی باشد.

معاون پشتیبانی دانشکده پرستاری و مامایی با اعلام این خبر گفت، آنفلوانزا یک بیماری ویروسی مسری است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شود ‎

دکتر مجید نجفی کلیانی افزود،  شیوع این بیماری در فصول سرد سال  بیشتر است  و علت  آن حضور طولانی مدت افراد در فضاهای بسته و تماس نزدیک افراد با یکدیگرمی باشد.

وی اضافه نمود، تب، علایم گوارشی نظیر اسهال و استفراغ، سرفه و گلودرد، خستگی و سردرد و درد عضلانی از علایم مهم این بیماری به شمار می رود.

ایشان ادامه داد: بیماری آنفلوانزا یک بیماری عفونی حاد می‌باشد که به ‌راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

و همچنین گفت،  این ویروس اگرچه از طریق دستگاه تنفسی و قطرات تنفسی منتقل می‌شود، تظاهرات بالینی غیر تنفسی زیادی را از خود نشان می‌دهد و به‌ راحتی هر فردی را در هر گروه سنی گرفتار می‌کند.

.این عضو هیئت علمی اظهار نمود،  به منظور پیشگیری و کنترل و کاهش بار ناشی از بیماری، به ‌کارگیری روش‌های مناسب مراقبتی و مداخلات به‌ موقع بهداشتی می تواند آسیب‌های ناشی از بیماری را به حداقل رسانده و باعث کاهش موارد بیماری و مرگ شود.

.آن مقام مسئول  اضافه نمود،  آنفلوانزا به طور ناگهانی شروع شده و بسیار آزار دهنده است، بیمار احساس ضعف و خستگی می کند و تب دارد.

وی بیان نمود، سرفه‌های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سردرد شدید، درد چشم  وگلو درد از دیگر علایم این بیماری است.

دکترنجفی کلیانی افزود،  در صورت عدم درمان بیماری آنفلوآنزا و طولانی شدن بیماری عوارضی نظیر ذات الریه(پنومونی) و عوارض سیستم عصبی در افراد بالغ و عفونت گوش میانی در کودکان می‌تواند ایجاد شود.

وی اظهار داشت، آنفلوانزا یک بیماری خود محدود شونده است و نیاز به درمان‌های اختصاصی ندارد ولی در صورت تشدید علایم شامل تب شدید و بیش از سه روز و  بروز علایم تنفسی شدید نظیر تنگی نفس و بدتر شدن حال عمومی، فرد بیمار باید به پزشک مراجعه و پس از تشخیص تحت درمان لازم قرار گیرد.

ایشان همچنین گفت،  فرد مبتلا می تواند از یک روز قبل از بروز علایم تا هفت روز بعد، بیماری را به دیگران انتقال دهد.

او اشاره ای هم به راههای انتقال این بیماری نمود و ادامه داد، ،  ویروس عامل بیماری بوسیله ترشحات تنفسی بیماران از طریق سرفه و عطسه در محیط پخش شده و از راه‌های استنشاق هوای آلوده به ترشحات تنفسی بیماران، دست دادن، در آغوش گرفتن و روبوسی با بیمارو تماس با اشیای آلوده به ترشحات تنفسی بیمار (مانند دستمال و سطح) منتقل می شود.‌‎

دکتر مجید نجفی کلیانی در پایان به راههای پیشگیری از بیماری فوق پرداخت و خاطرنشان نمود،  رعایت فاصله حداقل یک متری با فرد بیمار، شستن مکرر دستها با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی موقع عطسه و سرفه برای پوشاندن دهان وبینی، دفع صحیح دستمال آلوده به ترشحات دهان وبینی، خودداری از مالیدن دستها به چشمها، دهان و بینی و واکسیناسیون ، از راههای  پیشگیری و جلوگیری از گسترش بیماری است.
1398/09/11