یشتر بدانیم
تدابیر مهم سفر اربعین
زائرین سفر زیارتی اربعین بایستی به تدابیر مهم سفر زیارتی اربعین، توجه ویژه نمایند.

بنا  به گزارش روابط عمومی دانشکده،  دکترای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) با اعلام این خبر گفت، به زائرین توصیه می شود قبل از سفر اربعین حتما زیر نظر پزشک معالج بررسی شوید و در صورت لزوم چکاپ های لازم  را انجام داده  و داروهای مورد نظر پزشک تان را بهمراه داشته باشید .درعین حال  به برخی توصیه های برگرفته از منابع طب سنتی توجه ویژه نمایید. شیر بادام مقوی عمومی و مقوی استخوان و آرام بخش است.  به این ترتیب که 50 گرم بادام درختی خام پوست گرفته را با  دو لیوان آب خنک و دو قاشق غذا خوری عسل با هم مخلوط و در طول روز  جرعه جرعه میل نمایید .دومین ترکیب سیاه دانه و عسل است که علاوه بر اثر تقویتی بر بدن و سیستم دفاعی، انسداد عروقی را باز،  فشار خون را تنظیم، انگل های گوارشی را از بین برده و سنگ های کلیوی و صفراوی را می شکند.

دکتر صدیقه فروهری اضافه نمود، جویدن چند عدد سیاه دانه در کاهش فشار خون  می تواند تا حدی موثر باشد.

ایشان اظهار نمود، جهت درمان های طبیعی افت فشار خون در طول مسیر از شربت عسل استفاده نمایید.

این عضو هیئت علمی اشاره ای هم به درمان های طبیعی برای دیابت در طول مسیر نمود و ادامه داد، هر یکی دو ساعت یک قاشق مربا خوری عسل را در دهان بگذارید و صبر کنید تا خودش به آرامی آب شود.  این روش بهترین و سریعترین راه برای افزایش قند خون می باشد.

دکتر فروهری تاکید نمود، مشکلات مفصلی و عضلانی را جدی بگیرید و جهت پیشگیری از دردهای عضلانی در طول مسیر، ساق پا و ران را با روغن زیتون ماساژ دهید. مصرف خوراکی  دارچین و یا زنجبیل می توانند در افزایش توان عضلانی کمک کننده باشند.

ایشان همچنین جهت جلوگیری از مشکلات گوارشی در طول برنامه سفر توصیه نمود، برای هضم بهتر غذا و جلوگیری از نفخ و ترش کردن و سنگینی معده، مقدار کمی زیره یا نعناع خشک و یا شوید خشک را روی غذای خود بپاشید و یا بعد از غذا به آهستگی بجوید. سعی نمایید به همراه غذا پیاز آن منطقه را استفاده نموده و  با غذا آب لیمو ترش مصرف کنید. یک درمان ساده برای مسمومیت های گوارشی، جرعه جرعه میل کردن آب جوش می باشد.

ایشان توصیه هایی نیز جهت پیشگیری  از  اسهال و  یبوست به زائرین  نمود و تاکیدکرد، جویدن یا دم نوش نعناع، پونه، آویشن و یا زنیان در صورت امکان با عسل برای درمان اسهال مناسب می باشد. اگر آب زیادی از بدن دفع شده آب نمک رقیق همراه با مقداری قند و یا عسل می تواند موثر باشد. برای رفع یبوست با غذای خود چند قاشق روغن زیتون مصرف نموده یا قبل از غذا کمی عسل میل کنید. خوردن یکی دو لیوان آب ولرم در صبح ناشتا میتواند مشکلتان را به حداقل برساند.

دکتر صدیقه فروهری در پایان خاطر نشان نمود،جهت برطرف نمودن عطش از آب خیلی سرد یا آبی که با یخ سرد شده، استفاده ننمایید. افزودن مقداری آب لیمو ترش به آب از تشنه شدن زیاد و داغی بدن جلوگیری می کند. سیب، خیار و لیموترش میوه های مناسب برای رفع عطش هستند .
1398/07/14