• 1402/11/16
  • - تعداد بازدید: 107
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

پیشگیری از سرطان با خود مراقبتی تغذیه ای

سرطان بعد از بیماری های قلبی - عروقی به عنوان مهمترین علل مرگ و میر در کشورهای دنیا مطرح است و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در دهه های آینده به نخستین عامل مرگ و میر کشورهای در حال توسعه تبدیل می شود.

شیوع روزافزون استفاده از غذاهای آماده یا فست‌فود موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان در کشور شده است. مصرف چربی زیاد و مصرف اندک الیاف گیاهی باعث افزایش سطح استروژن در زنان شده و همراه با افزایش خطر سرطان سینه است. یک وعده سیب زمینی سرخ کرده یا مرغ سرخ شده که در یک رستوران فست فود طبخ می شود، 100 برابر سطح آلدئیدهایی دارد که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان ایمن تعیین شده است. حتی بخارات آن چنان سمی هستند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۳۵درصد موارد سرطان  با انجام ورزش روزانه، پرهیز از مصرف سیگار، کاهش استفاده از مواد شیمیایی، رژیم‌های غذایی سالم و حاوی فیبر و سبزیجات و… قابل‌پیشگیری است.

در واقع مصرف زیاد میوه و سبزیجات به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و در نتیجه مهار کردن رادیکال های آزاد در روده، نقش حفاظتی و پیشگیرانه در ابتال به سرطان کولورکتال دارد.

همچنین ویتامین E ماده مفیدی در پیشگیری از سرطان ها است که در مغزها، زیتون، روغن های گیاهی و سبوس گندم یافت می شود. از سویی منابع غذایی کاروتنوئیدها که پیش ساز ویتامین A هستند، در هویج، میوه های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی های تیره ، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرهنگی، گریپ فروت و هندوانه یافت می شوند که از نیازهای ضروری بدن در پیشگیری از سرطان و سایر بیماری ها به شمار می آیند. منابع غذایی سلنیوم در مغزها نظیر گردو، بادام، فندق، پسته، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها نیز از جمله منابع غنی و مفید در الگوی تغذیه سالم است. بنابراین با تغذیه ای سالم می توان به پیشگیری از سرطان کمک شایانی کرد.


دکتر "ندا جمالی مقدم"

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 مسئول گروه پرستاری کودکان و نوزادان دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,دانشکده,خبر روابط عمومی,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94364
کلیدواژه